Kodėl verta rinktis LED apšvietimą

1. Ilgas tarnavimo laikas

Ilgas tarnavimo laikas - tai pirmoji priežastis, kodėl verta rinktis LED lemputes. LED lemputės pasižymi tuo, jog jos gali šviesti iki 100 000 valandų, o tai yra 11 metų nepertraukiamo darbo arba 22 metai veikiant 50% pajėgumu. Pavyzdžiui, jeigu jūs naudosite apšvietimą 8 valandas per parą, tai jūs užtruksite 20 metų iki kol jūs turėsite pakeisti lemputę nauja.

 

2. Energijos vartojimo efektyvumas

LED lemputės 80% – 90% elektros energijos sunaudoja šviesos skleidimui, likę elektros energijos procentai pavirsta šiluma, kai tuo tarpu tradicinės lemputės 20% skiria šviesai, o 80% energijos prarandama šilumos pavidalu. Pavyzdžiui, jeigu jūs naudojate įprastas elektros lemputes ir kas mėnesį už apšvietimą sumokate 20 eurų, tai reiškia, jog 16 eurų jūs skiriate patalpų šildymui ir tik 4 eurus apšvietimui. Su LED lemputėmis jums apšvietimas kainuotų 4 eurus ir jūs sutaupytumėte 16 eurų per mėnesį arba 192 eurus per metus.

 

3. Ekologiškos

LED lemputėse nėra jokių toksiškų cheminių medžiagų, kai tuo tarpu daugumoje fluorescencinės šviesos lempų yra tam tikrų medžiagų, kenkiančių aplinkai. LED šviestuvuose nėra toksinių medžiagų ir yra 100% perdirbamos, o tai reiškia, jog padeda sumažinti anglies išmetimą į aplinką iki trečdalio. Ankščiau minėtas ilgas tarnavimo laikas reiškia tai, kad viena LED lemputė sutaupo tiek medžiagų ir gamybos resursų, kiek reikia pagaminti 25 kaitrinėms lemputėms.

 

4. Patvarumas

LED lemputės yra labai patvarios ir pagamintos iš tvirtų komponentų. LED žibintai yra atsparūs smūgiams, vibracijai ir išorės poveikiui.

 

5. Nulis UV

LED apšvietimas gamina mažai infraraudonųjų spindulių šviesos ir beveik nespinduliuoja UV. Dėl šios priežasties LED apšvietimas yra labai tinkamas ne tik prekių ir medžiagų, kurios yra jautrios karščiu, bet ir apšviesti UV jautriems objektams arba medžiagoms: muziejai, galerijos, archeologiniės vietos ir t.t.

 

6. Dizaino lankstumas

LED gali būti sujungti į bet kokias formas ir išlikti labai efektyviu apšvietimu. Gerai suprojektuotos LED apšvietimo sistemos gali pasiekti fantastišką apšvietimo efektą ne tik akims, bet ir nuotaika, ir protui. LED „nuotaikos apšvietimas“ jau naudojamas lėktuvuose, klasėse ir daugelyje kitų vietų. Mes galime tikėtis pamatyti daug daugiau LED „nuotaikos apšvietimų“ mūsų kasdieniame gyvenime per artimiausius kelerius metus.

 

7. Veikia itin šaltoje ar karštoje temperatūroje

LED idealiai dirba aukštoje ir žemoje lauko temperatūrose. Žema arba aukšta temperatūra kaitrinėms lempoms gali būti tikras iššūkis.

 

8. Šviesos koncentravimas

LED gali būti skirta koncentruoti savo šviesą ir gali būti nukreiptas į tam tikrą vietą be išorinio reflektoriaus, siekiant aukštesnio koncentruoto apšvietimo efektyvumo nei tradicinės lemputės. Gerai suprojektuotos LED apšvietimo sistemos gali efektyviau pernešti šviesą į norimą vietą.

 

9. Momentinis apšvietimas ir dažnas perjungimas

LED pradeda šviesti iš karto kai įjungiama, ir tai turi daug privalumų dėl infrastruktūros projektų, tokių kaip eismo reguliavimas, signalinės lempos. Be to, LED galima išjungti ir įjungti dažnai ir tai nepaveiks LED gyvavimo laiko ar šviesos kokybės. Tradicinis apšvietimas gali užtrukti kelias sekundes pasiekiant visą ryškumą, ir dažnas perjunginėjimas sumažina eksploatacijos trukmę.

 

10. Žemosios įtampos

LED apšvietimu pakanka žemos elektros energijos įtampos. Dėl šios priežasties labai paprasta naudoti LED apšvietimą prijungus išorinį saulės energijos šaltinį ar kitas alternatyvas.

 

Ar šie 10 LED apšvietimo privalumų įtikino Jus? LED apšvietimas turi dar daugiau naudos ir privalumų, todėl naudokite LED ir tausokite savo planetą - bei savo pinigus!